Επιτροπή Γονέων

Η Επιτροπή Γονέων ιδρύθηκε, με εισήγηση του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού, ιδιοκτήτη και ιδρυτή του «ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ», με στόχο την αγαστή και αμφίδρομη επικοινωνία με τους γονείς, που εμπιστεύονται την αγωγή και εκπαίδευση των παιδιών τους στο  Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Λεμεσού.

Η Επιτροπή Γονέων θεωρείται Βοηθητικό Σώμα με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση και αρτιότερη ευημερία του Σχολείου. Λειτουργεί μέσα στο πνεύμα της ανιδιοτελούς Διακονίας του Χριστού και στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του εθελοντισμού.

Η Επιτροπή Γονέων απαρτίζεται μόνο από γονείς παιδιών που φοιτούν στο Σχολείο, την εκάστοτε σχολική χρονιά. Η εκλογή των μελών της Επιτροπής διεξάγεται στην Α΄ Γενική Συγκέντρωση Γονέων, που καλεί η Διεύθυνση του Σχολείου, σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου και την προηγούμενη Επιτροπή Γονέων.

Για τη Σχολική Χρονιά 2015 -2016 την Επιτροπή Γονέων απαρτίζουν:

1. Γιώργος Παλάζης Πρόεδρος
2. Μαρίνα Νικολάου Αντιπρόεδρος
3 Δώρα Βαλιαντή Γραμματέας
4 Μάριος Σπύρου Ταμίας
5 Μαρία Ονησιφόρου Οργανωτικός Γρ.
6 Νεόβη Λένου Β. Ταμίας
7 Γιάννα Δημητρίου Μέλος
8 Έλενα Αθηνοδώρου Μέλος
9 Εύρος Ευριπίδου Μέλος
10 Νεοφύτα Στυλιανού Μέλος

 

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά η Επιτροπή Γονέων εργάστηκε σύμφωνα με το πνεύμα του Κώδικα Λειτουργίας της Επιτροπής, με ανιδιοτέλεια και εθελοντική προσφορά, και πρόσφερε πολλά για αναβάθμιση της προσφερόμενης ποιότητας της διδασκαλίας καθώς και για την ευημερία των παιδιών.

Συγκεκριμένα:

  • Οργάνωσε μουσικοχορευτική βραδιά, στο σχολείο, με σκοπό την αλληλογνωριμία των γονέων, τη σύσφιξη των σχέσεων και την οικονομική ενίσχυση του ταμείου
  • Οργάνωσε χριστουγεννιάτικο παζαράκι όπου πωλήθηκαν διάφορα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που ετοιμάστηκαν από γονείς, βιβλία, παιχνίδια και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά και στολίδια.
  • Οργάνωσε πανηγύρι χαράς για τα παιδιά, προσφέροντας διασκέδαση με κρυμμένο θησαυρό, φουσκωτά, κ.ά. και κερνώντας παγωτό, τζέλυ και καλαμπόκι.
  • Χάρισε στα παιδιά από ένα όμορφο βιβλίο ως χριστουγεννιάτικο δώρο, μικρά κοτοπουλάκια και σοκολατένια αυγά για το Πάσχα, και αναμνηστικές πλακέτες στα παιδιά της Στ΄για την αποφοίτησή τους.
  • Τέλος πρόσφερε στο Σχολείο τρεις διαδραστικούς πίνακες, που τοποθετήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, με στόχο την τεχνολογική αναβάθμιση της διδασκαλίας.