Παρουσίαση προσωπικού

Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Ευθυβούλου): Ιδρυτής και Πνευματικός Καθοδηγητής του Κρυφού Σχολειού

Το «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» τη φετινή σχολική χρονιά 2019 -2020 διευθύνεται από τον κ. Γεώργιο Γεωργίου, την κα Ελευθερία Παπαιωάννου ως Βοηθό Διευθύντρια, ενώ τη διευθυντική ομάδα πλαισιώνει η διοικητική λειτουργός κ. Παναγιώτα Σκόφιλτ.

Ο Διευθυντής κ. Γιώργος Γεωργίου: Απέκτησε το πρώτο πτυχίο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως επίσης και πτυχίου Επιστημών της Αγωγής από το ίδιο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA στην Εκπαιδευτική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του LUTON στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής και Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης (Γενικών Μαθημάτων). Διετέλεσε πρόεδρος των επιθεωρητών και υπεύθυνος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Πήρε μέρος σε εκπαιδευτικά συνέδρια στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρωσία, Ιαπωνία. Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Παιδική Χαρά και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα διεθνή περιοδικά

Βοηθός Διευθύντρια .κ. Ελευθερία Παπαιωάννου: Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργάστηκε για 16 χρόνια σε Δημοτικά Σχολεία στην Ελλάδα. Εργάζεται στο σχολείο μας από το 2018 και  της έχει ανατεθεί ρόλος Β. Διευθύντριας. Συμμετέχει ενεργά στην επιμόρφωση του προσωπικού και είναι  συντονίστρια του μαθήματος των Ελληνικών. Είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία του Μαθητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη για την εφαρμογή της Αειφόρου Περιβαλλοντικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Σχολείου. Βοηθά διοικητικά στην ομαλή λειτουργία του Σχολείου. Είναι επίσης υπεύθυνη για την Στ΄τάξη όπου διδάσκει τα βασικά μαθήματα Ελληνικών, Μαθηματικών και Ιστορίας.

Διοικητική Λειτουργός κ. Παναγιώτα Σκόφιλτ : Αποφοίτησε από το Ε´ Γυμνάσιο Θηλέων Λεμεσού. Σπούδασε Τουριστικά στο College of Arts & Science.Εργάστηκε 7 χρόνια στο ξενοδοχείο ΜΙΡΑΜΑΡΕ Λεμεσού, 13 χρόνια στο ξενοδοχείο DOME στην Αγία Νάπα ως ΗΕΑD RECEPTIONIST και RESERVATIONS MANAGER και 6 χρόνια στην Παγκύπρια Ένωση Γονέων για την Προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, της Οικογένειας και του Ατόμου. Έλαβε μέρος σε διάφορα συνέδρια για την καταπολέμηση των αιρέσεων και των καταστροφικών λατρειών (Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία). Υπήρξε συνεργάτhς και αρθρογράφος της Εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ  και ενεργό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αλληλεγγύης προς τους Βορειοηπειρώτες. Στο Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Λεμεσού δραστηριοποιείται από το 1990 και επί σειράν ετών κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέας στο Δ.Σ. και τη θέση της Διοικητικής Λειτουργού στο “Kρυφό Σχολειό” .

.

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Δέσποινα Κωνσταντίνου – Δασκάλα Α’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Γνωστική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε στο δημόσιο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο για δύο χρόνια καθώς και στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ.  εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό ως υπεύθυνη δασκάλα της Α’ τάξης από το Σεπτέμβριο του 2016.

Ολυμπία Καππαή – Δασκάλα Α’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας για σχολική εμπειρία, στο καλοκαιρινό σχολείο της Μητρόπολης Λεμεσού και στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ΠΟΕΔ. Παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια και συνεχίζει με παρακολούθηση Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Σεπτέμβριο του 2019 και είναι υπεύθυνη για το τμήμα Α΄2.

Χριστίνα Χριστοφή- Δασκάλα Γ΄ τάξης: Σπούδασε με υποτροφία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Παρακολούθησε  για 10 χρόνια μαθήματα κλασικού χορού και στη συνέχεια μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και Ναυαγοσωστικής. Εργάστηκε στο 11ο  ς.και στο 23ο  δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων όπου έκανε και την πρακτική της. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το 2013 και φέτος είναι υπεύθυνη για τη Β΄τάξη.

Στυλιάνα Λαουτάρη- Δασκάλα Β΄ τάξης: Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική και ενιαία εκπαίδευση από το Metropolitan University του Manchester. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου δασκάλας από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Frederick. Εργάστηκε στην Αμερικανική Ακαδημία και σε κέντρο για παιδιά με ειδικές μαθησικές δυσκολίες.  Από το Σεπτέμβριο του 2016 εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό και είναι υπεύθυνη για τη Β΄2 τάξη.

Ειρήνη Χριστοφόρου: Δασκάλα Β΄ τάξης  Απέκτησε πτυχίο Δασκάλου από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Frederick. Εργάστηκε σε προγράμματα ΔΡΑΣΕ του Υπουργείου Παιδείας, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και άλλους τομείς της Εκπαίδευσης. Από το 2017 εργάζεται ως εκπαιδευτική βοηθός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μέθοδοι και Στρατηγικές Διδασκαλίας στην Ειδική Εκπαίδευση» στο Πανεπιστήμιο Frederick. Στο Κρυφό Σχολειό εργάζεται από τον Δεκέμβριο του 2017 και φέτος είναι υπεύθυνη του τμήματος Β΄1.

Άντρια Κολοκοτρώνη – Γ’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στα «Δυναμικά Περιβάλλοντα Μάθησης» από το Πανεπιστήμιο Frederick. Εργάστηκε στο δημόσιο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο για δύο χρόνια, στο πρόγραμμα ΖΕΠ με ειδικότητα στο θέατρο, στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ και στο πρόγραμμα ΜΕΝΤΩΡ.  Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το Σεπτέμβριο του 2016 και φέτος είναι υπεύθυνη δασκάλα στα τμήματα Γ’2 και Δ΄1 .

Ιωάννου Χρήστος – Γ΄ τάξη:  Απέκτησε πτυχίο Δασκάλου από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάστηκε σε Σχολεία των Ιωαννίνων, όπου έκαμε και την πρακτική του. Συμμετείχε σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάμειξη 3D πραγματικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου και παρουσίασε εργασίες και έρευνες. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Σεπτέμβριο του 2019 και είναι υπεύθυνος για το τμήμα Γ΄2 .

Καρατάσιου Όλγα – Δ΄τάξη: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συμμετείχε σε σεμινάρια με θέμα “Η στήριξη των παιδιών με αναπηρίες” καθώς και σε σεμινάρια Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου. Εργάστηκε στο 3ο  και 8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων καθώς και στο 2ο Σχολείο Ανατολής Ιωαννίνων, όπου έκανε και την πρακτική της. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό και είναι υπεύθυνη για το τμήμα  Δ΄1

Μαρία Παπαναστασίου – Δ΄τάξης: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα  “Επιστήμες της Αγωγής – Παιδαγωγική της Φυσικής Αγωγής”, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι αθλήτρια στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και ανήκει στο Γυμναστικό Σύλλογο Ολύμπια. Από τον Σεπτεμβριο του 2018 εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό και φέτος είναι υπεύθυνη για το τμήμα Δ΄2.

Χριστιάνα Παρασκευά – Ε’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόσφερει εθελοντικά στις θερινές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής καθώς και στην κατασκήνωση του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού. Ασχολείται με τον αθλητισμό και υπήρξε πετοσφαιρίστρια σε ομάδα της Λευκωσίας. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το Σεπτέμβριο του 2017 και φέτος είναι υπεύθυνη δασκάλα του τμήματος Ε’ 1.

Ανδρέας Θωμά –  Ε΄ τάξη:  Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα «Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Μονάδων» από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2015 μέχρι το 2018 υπήρξε στενός συνεργάτης στο Πρόγραμμα ΟΑΠ, όπου δούλευε κυρίως με παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης με αποκλίνουσα συμπεριφορά. Εργάστηκε επίσης σε Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και στο Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ για 4 χρόνια. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό και φέτος είναι υπεύθυνος για το τμήμα Ε΄2.

Χαράλαμπος Πιττάκας- Δάσκαλος: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας (Τρίκαλα). Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου FREDERIC. Εργάζεται ως δάσκαλος στο «Κρυφό Σχολειό» από τη σχολική χρονιά 2013. Εκτός από τη διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων συμβάλλει στην οργάνωση των αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου.

Παύλος Κυριάκου – Δάσκαλος: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2009. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας MA TESOL  από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Από το 2009 εργάζεται στα Ολοήμερα Σχολεία και από το Σεπτέμβριο του 2017 στο “ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” ως περιοδεύων δάσκαλος διδάσκοντας  Αγγλικά, Φυσικές Επιστήμες και άλλα μαθήματα.

Γεωργία Γιώρκα – Δασκάλα: Αποφοίτησε από τον κλάδο Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού επιπέδου με θέμα «Διοίκηση Σχολικών Μονάδων». Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ομαδικών αθλημάτων στο πρόγραμμα ΖΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στο Δημόσιο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αγγέλα Πέτρου- Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας: Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία.  Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο University of East Anglia της Αγγλίας για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου American and English Literature. Τελειώνοντας τις σπουδές της, της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί σαν Αγγλικός στο «Κρυφό Σχολειό», όπου και εργάζεται από το 2010.

Μαρίνα Χαραλάμπους- Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και  Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Εκτός από τα γαλλικά μιλά επίσης αγγλικά και ισπανικά. Από το 2005 εργάζεται στο σχολείο μας ως δασκάλας γαλλικής γλώσσας.

Πέτρος Θεοδοσίου- Καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.  Ακολούθως, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος προπονητής στίβου στο γυμναστικό σύλλογο «Τα Ολύμπια» και στο γυμναστικό σύλλογο «Πράξανδρος». Μέχρι σήμερα εργάζεται ως διευθυντής στο Τριτοφτίδειο Γήπεδο του Τσιρείου σταδίου και εργοδοτείται στο «Κρυφό Σχολειό» από το 2010.

Στέφανος Πελεκανής- Φιλόλογος: Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου αποκτώντας με άριστα το πτυχίο Βυζαντινής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας. Μετά από εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο Χρονικό της Κύπρου του Λεόντιου Μαχαιρά απέκτησε με άριστα το Μεταπτυχιακό Τίτλο Magister Artium στη Νεοελληνική Φιλολογία.  Συμμετείχε σε φιλολογικές εκδόσεις και διεθνή συνέδρια όπως επίσης και σε θεατρικές παραστάσεις λογοτεχνικών έργων εκπροσωπώντας την Κύπρο και διαδίδοντας  τη Λογοτεχνία της στο εξωτερικό. Από πολύ μικρός ξεκίνησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής, θεωρίας της μουσικής, αρμονίας, πιάνου και σολφέζ. Παράλληλα γράφει ποίηση και στίχους και συνθέτει μουσική.

Στεφανία Ματζάρη- Δασκάλα Πληροφορικής & Ρομποτικής: Σπούδασε Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας στην Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. ολοκληρώνοντας με άριστα την πτυχιακή εργασία εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ηλεκτρονικός Δάσκαλος Ελληνικής Νοηματικής  Γλώσσας. Κατόπιν εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή με έμφαση στην Εκπαίδευση στις Τεχνολογίες Ατόμων με Πρόβλημα Όρασης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποκτώντας παράλληλα διπλώματα στο σύστημα Braille, στην Ελληνική και έπειτα Κυπριακή Νοηματική Γλώσσα. Εργάστηκε ως Εκπαιδέυτρια Πληροφορικής και Η/Υ Ενηλίκων στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευματων στο πρόγραμμα “Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία”.

Λάουρα Πέτρου – Μουσικός: Η Λάουρα Πετρου αποφοίτησε από το πανεπίστημιο Lancaster, Αγγλίας ως Music Performer και μετά συνεχίσε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επιπέδο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Μουσική Παιδαγωγική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έπαιξε σε μουσικά σύνολα, εργάστηκε ως βοηθός μουσικοθεραυτή, καθώς επίσης έδωσε τις δικές της συναυλίες στην Αγγλία, όσο και στην Κύπρο. Συμμετείχε εθελοντικά σε διάφορα προγράμματα μουσικής όπως το «Together as One» εκπροσωπώντας την Κύπρο στην Πολωνία, αλλά επίσης έλαβε μέρος και σε μουσικά σεμινάρια τόσο στην Κύρπο όσο και στην Ελλάδα σχετικά με την διδασκαλία μουσικής στις μικρές ηλικίες. Σήμερα, μετά από την εμπειρία της σε διάφορα ωδεία που εργαζόταν, άνοιξε τη δική της μουσική σχολή και συνεργάζεται με το σχολείο μας. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Μάιο του 2016.

Νικολέτα Κουλουντή: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Frederick και συνεχίζει για απόκτηση τίτλου μεταπτυχιακού επιπέδου στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  Εργάστηκε στο Πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε το έτος 2018 – 2019.  Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το Σεπτέμβριο του 2019.

Γ. ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η κυρία Παναγιώτα Χριστοφόρου και  η κυρία Μύρια Σοφοκλέους είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία της τραπεζαρίας  και του κυλικείου του σχολείου μας. Ετοιμάζουν με αγάπη και μεράκι τα νόστιμα και ζεστά φαγητά που απολαμβάνουν κάθε μεσημέρι οι μαθητές μας. Ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφολόγου για τη σωστή διατροφή των παιδιών.

Δ. ΟΔΗΓΟΙ

Για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών μας εργάζονται τρεις οδηγοί, η κ. Όλια Μενελάου, η κ. Άντρη Πιτσιλλίδου και η κ. Μαρία Χριστοδούλου. Η ασφαλής μεταφορά των παιδιών στο σχολείο είναι πρώτιστο μέλημά τους. Από νωρίς το πρωί οι οδηγοί μας εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο σχολείο καθώς και την επιστροφή τους στο σπίτι το απόγευμα.