Παρουσίαση προσωπικού

Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» τη φετινή σχολική χρονιά 2017 -2018 διευθύνεται από τον κ. Γεώργιο Γεωργίου, ενώ τη διευθυντική ομάδα πλαισιώνουν η διοικητική λειτουργός κ. Παναγιώτα Σκόφιλτ και οι κυρίες Αφροδίτη Χρίστου και Νικολέττα Ζαχαρία, ως Βοηθοί Διευθύντριες.

1

Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Ευθυβούλου): Ιδρυτής και Πνευματικός Καθοδηγητής του Κρυφού Σχολειού

Ο Διευθυντής κ. Γιώργος Γεωργίου: Απέκτησε το πρώτο πτυχίο από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Νομικής Σχολής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως επίσης και πτυχίου Επιστημών της Αγωγής από το ίδιο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA στην Εκπαιδευτική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του LUTON στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής και Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης (Γενικών Μαθημάτων). Διετέλεσε πρόεδρος των επιθεωρητών και υπεύθυνος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Πήρε μέρος σε εκπαιδευτικά συνέδρια στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ρωσία, Ιαπωνία. Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Παιδική Χαρά και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.

Διοικητική Λειτουργός κ. Παναγιώτα Σκόφιλτ : Αποφοίτησε από το Ε´ Γυμνάσιο Θηλέων Λεμεσού. Σπούδασε Τουριστικά στο College of Arts & Science.Εργάστηκε 7 χρόνια στο ξενοδοχείο ΜΙΡΑΜΑΡΕ Λεμεσού, 13 χρόνια στο ξενοδοχείο DOME στην Αγία Νάπα ως ΗΕΑD RECEPTIONIST και RESERVATIONS MANAGER και 6 χρόνια στην Παγκύπρια Ένωση Γονέων για την Προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, της Οικογένειας και του Ατόμου. Έλαβε μέρος σε διάφορα συνέδρια για την καταπολέμηση των αιρέσεων και των καταστροφικών λατρειών (Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία). Υπήρξε συνεργάτhς και αρθρογράφος της Εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ  και ενεργό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αλληλεγγύης προς τους Βορειοηπειρώτες. Στο Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Λεμεσού δραστηριοποιείται από το 1990 και επί σειράν ετών κατέχει τη θέση της Γενικής Γραμματέας στο Δ.Σ. και τη θέση της Διοικητικής Λειτουργού στο “Kρυφό Σχολειό” .

κ. Αφροδίτη Χρίστου: Εργάζεται στο σχολείο μας από το 2010 και φέτος της έχει ανατεθεί ρόλος Β. Διευθύντριας. Είναι υπεύθυνη συντονίστρια για τα τμήματα των μεγαλυτέρων τάξεων Δ΄-Στ’. Είναι επίσης υπεύθυνη συντονίστρια του μαθήματος των Ελληνικών. Είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία του Μαθητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη για την εφαρμογή της Αειφόρου Περιβαλλοντικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Σχολείου. Βοηθά διοικητικά στη ομαλή λειτουργία του Σχολείου.

κ. Νικολέττα Ζαχαρία: Εργάζεται στο σχολείο μας από το 2009 και φέτος της έχει ανατεθεί ρόλος Β. Διευθύντριας. Είναι υπεύθυνη συντονίστρια για τα τμήματα των  τάξεων Β΄, Γ’και Δ΄. Συντονίζει επίσης εκδηλώσεις τόσο εκπαιδευτικού  όσο και φιλανθρωπικού  περιεχομένου, όπως το Φιλανθρωπικό δείπνο «Μαγειρεύοντας για τους μεγάλους».Είναι επίσης υπεύθυνη συντονίστρια του μαθήματος των Μαθηματικών. Βοηθά διοικητικά στη λειτουργία του προγράμματος και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του σχολείου.

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Έλενα Αντωνίου – Δασκάλα Α’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου. Παράλληλα με το πτυχίο της παρακολούθησε μαθήματα και απέκτησε δίπλωμα Νοηματικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση στο European University. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό ως υπεύθυνη δασκάλα της Α’ τάξης από το 2010.

Δέσποινα Κωνσταντίνου – Δασκάλα Α’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Γνωστική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε στο δημόσιο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο για δύο χρόνια καθώς και στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ.  εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό ως υπεύθυνη δασκάλα της Α’ τάξης από το Σεπτέμβριο του 2016.

Χριστίνα Χριστοφή- Δασκάλα Β΄ τάξης: Σπούδασε με υποτροφία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Παρακολούθησε  για 10 χρόνια μαθήματα κλασικού χορού και στη συνέχεια μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και Ναυαγοσωστικής. Εργάστηκε στο 11ο  ς.και στο 23ο  δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων όπου έκανε και την πρακτική της. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το 2013 και φέτος είναι υπεύθυνη για τη Β΄τάξη.

Στυλιάνα Λαουτάρη- Δασκάλα Β΄ τάξης: Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική και ενιαία εκπαίδευση από το Metropolitan University του Manchester. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου δασκάλας από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Frederick. Εργάστηκε στην Αμερικανική Ακαδημία και σε κέντρο για παιδιά με ειδικές μαθησικές δυσκολίες.  Από το Σεπτέμβριο του 2016 εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό και είναι υπεύθυνη για τη Β΄τάξη.

Άντρια Κολοκοτρώνη – Γ’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στα «Δυναμικά Περιβάλλοντα Μάθησης» από το Πανεπιστήμιο Frederick. Εργάστηκε στο δημόσιο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο για δύο χρόνια, στο πρόγραμμα ΖΕΠ με ειδικότητα στο θέατρο, στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ και στο πρόγραμμα ΜΕΝΤΩΡ.  Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το Σεπτέμβριο του 2016 και φέτος είναι υπεύθυνη δασκάλα της Γ’ τάξης.

Χριστιάνα Παρασκευά – Γ’ τάξης: Απέκτησε πτυχίο Δασκάλας από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόσφερει εθελοντικά στις θερινές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής καθώς και στην κατασκήνωση του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού. Ασχολείται με τον αθλητισμό και υπήρξε πετοσφαιρίστρια σε ομάδα της Λευκωσίας. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το Σεπτέμβριο του 2017 και φέτος είναι υπεύθυνη δασκάλα της Γ’ τάξης

Νικολέττα Ζαχαρία- Δασκάλα Δ’ τάξης: Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στη Λογιστική, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2005. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακολούθως, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση στο Cyprus International Institute of Management. Εργάστηκε για τρία χρόνια στο δημόσιο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το 2009 και φέτος είναι υπεύθυνη της Δ΄ τάξης.

Γιώργος Παρμαξής- Δάσκαλος Ε΄ τάξης : Είναι απόφοιτος του τμήματος «Επιστημών της Αγωγής-Δημοτική Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Med Educational Leadership and School Improvement» από το University of Manchester. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε προαιρετικά ολοήμερα δημοτικά σχολεία, ως εκπαιδευτής Τέχνης στα προγράμματα ΖΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ως δάσκαλος τάξης στο ιδιωτικό σχολείο «American Academy».  Εργάζεται ως δάσκαλος στο «Κρυφό Σχολειό» από το 2012 και φέτος είναι υπεύθυνος της Ε΄τάξης.

Αφροδίτη Χρίστου- Δασκάλα Στ ΄τάξης: Αποφοίτησε από τον κλάδο Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τομέα των Αναλυτικών Προγραμμάτων και των Σύγχρονων Μεθόδων Διδασκαλίας. Δούλεψε σε δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας ως αντικαταστάτρια για 2 χρόνια και εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από το 2010 και φέτος είναι υπεύθυνη της Στ΄ τάξης.

Χαράλαμπος Πιττάκας- Δάσκαλος: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας (Τρίκαλα). Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου FREDERIC. Εργάζεται ως δάσκαλος στο «Κρυφό Σχολειό» από τη σχολική χρονιά 2013. Εκτός από τη διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων συμβάλλει στην οργάνωση των αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου.

Αντώνης Γιώρκας – Δάσκαλος: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου . Εργάζεται ως περιοδεύων δάσκαλος για διάφορα μαθήματα όπως, Ιστορία, Θρησκευτικά, Αγωγή Ζωής και Εικαστική Αγωγή. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Παύλος Κυριάκου – Δάσκαλος: Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής – Δημοτική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2009. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας MA TESOL  από το Πανεπιστήμιο του Leeds. Από το 2009 εργάζεται στα Ολοήμερα Σχολεία και από το Σεπτέμβριο του 2017 στο “ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” ως περιοδεύων δάσκαλος διδάσκοντας  Αγγλικά, Φυσικές Επιστήμες και άλλα μαθήματα.

Γεωργία Γιώρκα – Δασκάλα: Αποφοίτησε από τον κλάδο Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού επιπέδου με θέμα «Διοίκηση Σχολικών Μονάδων». Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια ομαδικών αθλημάτων στο πρόγραμμα ΖΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στο Δημόσιο Προαιρετικό Ολοήμερο Σχολείο. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μαρίνα Κέντη – Δασκάλα: Αποφοίτησε από τον κλάδο Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου και συνεχίζει για απόκτηση τίτλου μεταπτυχιακού επιπέδου με θέμα «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Αξιολόγηση». Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια σε κέντρο Μουσικής Προπαίδειας και σε καλοκαιρινά σχολεία. Δίδαξε κιθάρα σε προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος ΕΠΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Σεπτέμβριο του 2017 και διδάσκει το μάθημα της Μουσικής..

Αγγέλα Πέτρου- Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας: Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία.  Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στο University of East Anglia της Αγγλίας για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου American and English Literature. Τελειώνοντας τις σπουδές της, της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί σαν Αγγλικός στο «Κρυφό Σχολειό», όπου και εργάζεται από το 2010.

Έλενα Χαραλάμπους-Μιχαηλίδου- Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και  Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου Κύπρου.  Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση. Εκτός από τα γαλλικά μιλά επίσης αγγλικά και ισπανικά. Από το 2005 εργάζεται στο σχολείο μας ως δασκάλας γαλλικής γλώσσας.

Πέτρος Θεοδοσίου- Καθηγητής Φυσικής Αγωγής: Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.  Ακολούθως, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος προπονητής στίβου στο γυμναστικό σύλλογο «Τα Ολύμπια» και στο γυμναστικό σύλλογο «Πράξανδρος». Μέχρι σήμερα εργάζεται ως διευθυντής στο Τριτοφτίδειο Γήπεδο του Τσιρείου σταδίου και εργοδοτείται στο «Κρυφό Σχολειό» από το 2010.

Στέφανος Πελεκανής- Φιλόλογος: Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου αποκτώντας με άριστα το πτυχίο Βυζαντινής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας. Μετά από εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο Χρονικό της Κύπρου του Λεόντιου Μαχαιρά απέκτησε με άριστα το Μεταπτυχιακό Τίτλο Magister Artium στη Νεοελληνική Φιλολογία.  Συμμετείχε σε φιλολογικές εκδόσεις και διεθνή συνέδρια όπως επίσης και σε θεατρικές παραστάσεις λογοτεχνικών έργων εκπροσωπώντας την Κύπρο και διαδίδοντας  τη Λογοτεχνία της στο εξωτερικό. Από πολύ μικρός ξεκίνησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής, θεωρίας της μουσικής, αρμονίας, πιάνου και σολφέζ. Παράλληλα γράφει ποίηση και στίχους και συνθέτει μουσική.

Στεφανία Ματζάρη- Δασκάλα Πληροφορικής & Ρομποτικής: Σπούδασε Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας στην Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. ολοκληρώνοντας με άριστα την πτυχιακή εργασία εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ηλεκτρονικός Δάσκαλος Ελληνικής Νοηματικής  Γλώσσας. Κατόπιν εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή με έμφαση στην Εκπαίδευση στις Τεχνολογίες Ατόμων με Πρόβλημα Όρασης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποκτώντας παράλληλα διπλώματα στο σύστημα Braille, στην Ελληνική και έπειτα Κυπριακή Νοηματική Γλώσσα. Εργάστηκε ως Εκπαιδέυτρια Πληροφορικής και Η/Υ Ενηλίκων στο Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευματων στο πρόγραμμα “Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία”. Εργάζεται στο Κρυφό Σχολειό από τον Μάιο του 2016.

Γ. ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η κυρία Παναγιώτα Χριστοφόρου και  η κυρία Μύρια Σοφοκλέους είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία της τραπεζαρίας  και του κυλικείου του σχολείου μας. Ετοιμάζουν με αγάπη και μεράκι τα νόστιμα και ζεστά φαγητά που απολαμβάνουν κάθε μεσημέρι οι μαθητές μας. Ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφολόγου για τη σωστή διατροφή των παιδιών.

Δ. ΟΔΗΓΟΙ

Για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών μας εργάζονται τρεις οδηγοί, η κ. Όλια Μενελάου, η κ. Άντρη Πιτσιλλίδου και η κ. Μαρία Χριστοδούλου. Η ασφαλής μεταφορά των παιδιών στο σχολείο είναι πρώτιστο μέλημά τους. Από νωρίς το πρωί οι οδηγοί μας εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο σχολείο καθώς και την επιστροφή τους στο σπίτι το απόγευμα.