Διακρίσεις

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018: Βράβευση «Κρυφού Σχολειού» για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση (LeAF)».

Το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση». Με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και την προστασία των δασών μας, οργανώθηκαν δραστηριότητες όπως διαλέξεις από ειδικούς στο Τμήμα Δασών, επισκέψεις στο δάσος, και δενδροφυτεύσεις. Για την όλη δράση του το Σχολείο μας βραβεύτηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθκε στις 15 Ιουνίου 2018, στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2018: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ `` ADOPT A SHIP``

Το Σχολείο μας συνέχισε για τρίτη χρονιά να εφαρμόζει το Πρόγραμμα Υιοθετώντας ένα πλοίο (Adopt a ship). Δύο τάξεις του Σχολείου μας, η Δ΄και η Ε΄μαζί με τους δασκάλους τους είχαν τακτική επικοινωνία με τους καπετάνιους των πλοίων που υιοθέτησαν, αντάλλαζαν συχνά ηλεκτρονικά μηνύματα και έβλεπαν την πορεία των πλοίων.

Την Τρίτη 29 Μάϊου 2018, σε μια όμορφη τελετή που έγινε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας COLUMBIA, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας κυρίας Νατάσας Πηλείδου, εκπροσώπων της CYMEPA, του Υπουργείου Παιδείας και του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου, το Κρυφό Σχολειό βραβεύτηκε για τις συμμετοχές των δύο τάξεων, Δ΄και Ε΄.

Βράβευση Κρυφού Σχολειού για τις τρισδιάστατες κατασκευές (μακέτες) με θέμα το δάσος

Σε συνέχεια της συμμετοχής του Σχολείου μας στο Διαβαλκανικό Συνέδριο του Προγράμματος «Μαθαίνω για τα Δάση», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου 2017, με θέμα την προστασία των δασών και την κλιματική αλλαγή, το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό τρισδιάστατης κατασκευής με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά Tetra pack και με θέμα την προστασία των δασών.   Στις  22 Μαΐου 2018 απονεμήθηκε στο Κρυφό Σχολειό το πρώτο βραβείο μαζί με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Οι απόφοιτοί μας κάθε χρόνο σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2015-2016 σημειώσαμε τεράστια επιτυχία εισαγωγής στα ιδιωτικά σχολεία Πασκάλ και Αγίας Μαρίας αφού όλοι οι απόφοιτοί μας πέρασαν με ευκολία τις γραπτές εξετάσεις.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η μαθήτριά μας Μαρία Αθηνά Πισιάρα κέρδισε 100% υποτροφία στην ιδιωτική σχολή Πασκάλ για την επόμενη σχολική χρονιά, για τη ψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις εισαγωγικές τους εξετάσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΩΝ

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, ο μαθητής μας Μιχάλης Θεοχάρους, βραβεύτηκε στη Λευκωσία από τα κυπριακά ταχυδρομεία, για το διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης που διοργάνωσε το τμήμα με θέμα «Περίγραψε μας τον κόσμο μέσα στον οποίο θα ήθελες να μεγαλώσεις». Ο Μιχάλης Θεοχάρους κατέλαβε το ένατο βραβείο παγκύπρια.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Για ακόμη μια χρονιά, οι μαθητές μας σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις των Αγγλικών. Τα ποσοστά επιτυχίας για την προηγούμενη σχολική χρονιά έχουν ως εξής:

Γ’ τάξη – 100%                           Δ’ τάξη– 100%

Ε’ τάξη – 100%                          Στ’ τάξη– 90%

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Κάθε χρόνο οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακάθονται σε ενδοσχολικές εξετάσεις γαλλικών. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έχουν την ευκαιρία να παρακάθονται στις επίσημες εξετάσεις DelfprimA1, που είναι το πρώτο επίπεδο από τα τέσσερα διπλώματα των γαλλικών του υπουργείου παιδείας της Γαλλίας. Οι μαθητές μας επιτυγχάνουν με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Μεγάλη μερίδα μαθητών των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας δηλώνουν συμμετοχή στη Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώνεται από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, με πολύ καλά αποτελέσματα και διακρίσεις. Τα φετινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα και πιστεύουμε ότι μαθητές μας θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα βραβευτούν.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΑ

Οι μαθητές των Γ’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας παρακάθονται κάθε χρόνο στις εξετάσεις αλφαβητισμού που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα αποτελέσματα που σημειώνουν είναι πάρα πολύ καλά.

Τελετή Βράβευσης για το πρόγραμμα «Υιοθετώντας ένα πλοίο»

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, στα Γραφεία της Ναυτιλιακής Εταιρεία COLUMBIA SHIP MANAGEMENT, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων σε τάξεις και σχολεία που συμπλήρωσαν το Πρόγραμμα «Υιοθετώντας ένα πλοίο»

(Adopt a ship).  Εκπρόσωποι της CYMEPA (Φίλοι της Θάλασσας), του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της φιλοξενούσας εταιρείας, ο ΠΛΕ Λεμεσού και η υπεύθυνη Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης τόνισαν τη σπουδαιότητα του Προγράμματος και την ανάγκη οι μαθητές μας να στραφούν και στη ναυτιλία, αφού η Κύπρος μας ως νησί με ένα από τους  μεγαλύτερους ναυτικούς στόλους έχει ανάγκη από ανθρώπους που να αγαπούν τη θάλασσα.

Οικολογικά Σχολεία

Βράβευση του ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με την πράσινη σημαία των «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Το σχολείο μας συμπλήρωσε φέτος με επιτυχία τρία χρόνια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και βραβεύτηκε με την πράσινη σημαία. Η τελετή έγινε στις 16 Ιουνίου 2016, στο κτήριο της Ελληνικής Τράπεζας, που είναι και ο χορηγός του Προγράμματος. Στην τελετή βράβευσης χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι της Ελληνικής Τράπεζας, Λειτουργοί  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, που είναι ο Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος.

Μπράβο στα παιδιά της Οικολογικής Επιτροπής αλλά και όλου του σχολείου για τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση τους, μπράβο και στους εκπαιδευτικούς που πέτυχαν μαζί με τα παιδιά αυτή τη παγκόσμια διάκριση.

prasini simea οικολογικών σχολειών