Διακρίσεις

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019: Τελετή βράβευσης στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθαίνω για τα δάση» LeAF

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας μέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, στο θέατρο του Β΄ Δημοτικού Γερμασόγειας, η τελετή βράβευσης των παιδιών του Σχολείου μας με το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ετοιμασίας βίντεο για την προστασία των δασών και για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρόγραμμα  «Μαθαίνω για τα δάση» LeAF

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019: Τελετή βράβευσης για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα ``Υιοθετώντας ένα πλοίο`` Adopt a ship.

Την Παρασκευή 24 Μάιοι 2019, σε μια όμορφη τελετή που έγινε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας COLUMBIA, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας κυρίας Νατάσας Πηλείδου, εκπροσώπων της CYMEPA, του Υπουργείου Παιδείας και του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου, το Κρυφό Σχολειό βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του.στο Πρόγραμμα “Υιοθετώντας ένα πλοίο”.  Παιδιά και εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν την ναυτιλιακή εταιρεία Interorient,, να ενημερωθούν για την σημασία της ναυτιλίας και να συνομιλήσουν με καπετάνιους πλοίων μέσω τηλεδιασκέψεων,

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019: Τελετή βράβευσης Οικολογικών Σχολείων

Άλλη μια διάκριση για το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, σε τελετή που έγινε στο Πολιτιστικό της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, τιμήθηκε με την πράσινη σημαία των Οικολογικών Σχολείων, για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Eco Schools» και για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέπτυξαν τα παιδιά όλων των τάξεων

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019: Εκδήλωση βράβευσης Σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ στην Λευκωσία, στην παρουσία πλήθους επισήμων, μαθητών και στελεχών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των Σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό  «Κύπρος, Ελλάδα Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Ανάμεσά τους και παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ του Κρυφού Σχολειού, που κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία «Εικονογραφημένο Παραμύθι».

Απρίλιος 2019: Πρώτο Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό «Προστατεύω τα δάση»

Άλλη μια πολύ σημαντική επιτυχία σημείωσαν τα παιδιά του Κρυφού Σχολειού, στα πλαίσια του Διεθνούς Προγράμματος «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ – LeAF», κάνοντας μας περήφανους για τις προσπάθειές τους. Τα παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ βραβεύτηκαν με  το πρώτο Παγκύπριο βραβείο για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Δημιουργίας Μικρής Ταινίας (Βίντεο) για τα Δάση της Κύπρου.

 

Τα παιδιά μελέτησαν και εντόπισαν τα καλά που μας προσφέρουν τα δάση, καθώς και τους κινδύνους που οδηγούν στην καταστροφή των. Επισκέφτηκαν το δάσος στην περιοχή του κατασκηνωτικού μας χώρου στον Ανθρακό και ετοίμασαν το φιλμάκι τους με πλούσια και βαρυσήμαντα μηνύματα για την προστασία των δασών. Συμπλήρωσαν το φιλμάκι τους με μεράκι και στη συνέχεια προχώρησαν σε καθαριότητα της περιοχής, κάνοντας πράξη τις εισηγήσεις και τα μηνύματα για προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.

Μάρτιος 2019: Πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια Εκπαιδευτικές Γέφυρες» στην κατηγορία Εικονογραφημένο Παραμύθι

Το «Το Κρυφό Σχολειό»  με περηφάνια ανακοινώνει την Βράβευση ομάδας, 30 παιδιών των τάξεων Δ, Ε και Στ’, με πρώτο βραβείο, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια Εκπαιδευτικές Γέφυρες» στην κατηγορία Εικονογραφημένο Παραμύθι.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων και βαθμίδων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας και το κάθε σχολείο μπορούσε να υποβάλει ως τελικό προϊόν διάφορες μαθητικές δημιουργίες όπως διήγημα, παραμύθι, μουσική σύνθεση κ.ά. Ο διαγωνισμός είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση αφού συμμετείχαν 260 σχολεία (14.500 μαθητές).

Ανάμεσα στις συμμετοχές ήταν και αυτή του «Κρυφού Σχολειού», όπου 30 μαθητές από Δ’, Ε’ και Στ’ τάξη συνεργάστηκαν ώστε να συγγράψουν και να εικονογραφήσουν ένα παραμύθι. Έμπνευση για το παραμύθι τους αποτέλεσε η πληθώρα λέξεων της κυπριακής διαλέκτου που συνδέονται άρρηκτα με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, όπως τα μαθαίνουν μέσα από το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο από την ηλικία των 6 χρόνων. Εντοπίζοντας λοιπόν κυπριακές λέξεις οι οποίες έχουν αρχαιοελληνική ρίζα, τα παιδιά φαντάστηκαν «Το ταξίδι της Κυπρέσσας», μιας όμορφης βασιλοπούλας της Κύπρου που είχε πόθο κι όνειρο να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Τα εμπόδια προς τον προορισμό της όμως ήταν πολλά και δύσβατα και μόνη λύση ήταν να περάσει από μια θαλάσσια λεξογέφυρα φτιαγμένη από λέξεις όπως «καμμώ», «ασκοπώ», «βόρτακος», «εποσπάστηκες» κ.ά. Η Κυπρέσσα μέσα από πολλές δυσκολίες κατόρθωσε με τις γνώσεις και την βοήθεια των θαλάσσιων φίλων της να ολοκληρώσει αισίως το ταξίδι της και μαζί με αυτήν, κατόρθωσαν και οι μαθητές του Κρυφού Σχολειού να εξασφαλίσουν 1ο βραβείο στην κατηγορία παραμύθι στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018: Βράβευση «Κρυφού Σχολειού» για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση (LeAF)».

Το Σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση». Με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και την προστασία των δασών μας, οργανώθηκαν δραστηριότητες όπως διαλέξεις από ειδικούς στο Τμήμα Δασών, επισκέψεις στο δάσος, και δενδροφυτεύσεις. Για την όλη δράση του το Σχολείο μας βραβεύτηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθκε στις 15 Ιουνίου 2018, στο περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2018: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ `` ADOPT A SHIP``

Το Σχολείο μας συνέχισε για τρίτη χρονιά να εφαρμόζει το Πρόγραμμα Υιοθετώντας ένα πλοίο (Adopt a ship). Δύο τάξεις του Σχολείου μας, η Δ΄και η Ε΄μαζί με τους δασκάλους τους είχαν τακτική επικοινωνία με τους καπετάνιους των πλοίων που υιοθέτησαν, αντάλλαζαν συχνά ηλεκτρονικά μηνύματα και έβλεπαν την πορεία των πλοίων.

Την Τρίτη 29 Μάϊου 2018, σε μια όμορφη τελετή που έγινε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας COLUMBIA, στην παρουσία της Υφυπουργού Ναυτιλίας κυρίας Νατάσας Πηλείδου, εκπροσώπων της CYMEPA, του Υπουργείου Παιδείας και του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου, το Κρυφό Σχολειό βραβεύτηκε για τις συμμετοχές των δύο τάξεων, Δ΄και Ε΄.

Βράβευση Κρυφού Σχολειού για τις τρισδιάστατες κατασκευές (μακέτες) με θέμα το δάσος

Σε συνέχεια της συμμετοχής του Σχολείου μας στο Διαβαλκανικό Συνέδριο του Προγράμματος «Μαθαίνω για τα Δάση», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τριήμερο 24-26 Νοεμβρίου 2017, με θέμα την προστασία των δασών και την κλιματική αλλαγή, το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό τρισδιάστατης κατασκευής με ανακυκλώσιμα υλικά και υλικά Tetra pack και με θέμα την προστασία των δασών.   Στις  22 Μαΐου 2018 απονεμήθηκε στο Κρυφό Σχολειό το πρώτο βραβείο μαζί με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Οι απόφοιτοί μας κάθε χρόνο σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2015-2016 σημειώσαμε τεράστια επιτυχία εισαγωγής στα ιδιωτικά σχολεία Πασκάλ και Αγίας Μαρίας αφού όλοι οι απόφοιτοί μας πέρασαν με ευκολία τις γραπτές εξετάσεις.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η μαθήτριά μας Μαρία Αθηνά Πισιάρα κέρδισε 100% υποτροφία στην ιδιωτική σχολή Πασκάλ για την επόμενη σχολική χρονιά, για τη ψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις εισαγωγικές τους εξετάσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΩΝ

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, ο μαθητής μας Μιχάλης Θεοχάρους, βραβεύτηκε στη Λευκωσία από τα κυπριακά ταχυδρομεία, για το διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης που διοργάνωσε το τμήμα με θέμα «Περίγραψε μας τον κόσμο μέσα στον οποίο θα ήθελες να μεγαλώσεις». Ο Μιχάλης Θεοχάρους κατέλαβε το ένατο βραβείο παγκύπρια.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Για ακόμη μια χρονιά, οι μαθητές μας σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις των Αγγλικών. Τα ποσοστά επιτυχίας για την προηγούμενη σχολική χρονιά έχουν ως εξής:

Γ’ τάξη – 100%                           Δ’ τάξη– 100%

Ε’ τάξη – 100%                          Στ’ τάξη– 90%

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Κάθε χρόνο οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακάθονται σε ενδοσχολικές εξετάσεις γαλλικών. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έχουν την ευκαιρία να παρακάθονται στις επίσημες εξετάσεις DelfprimA1, που είναι το πρώτο επίπεδο από τα τέσσερα διπλώματα των γαλλικών του υπουργείου παιδείας της Γαλλίας. Οι μαθητές μας επιτυγχάνουν με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Μεγάλη μερίδα μαθητών των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας δηλώνουν συμμετοχή στη Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώνεται από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, με πολύ καλά αποτελέσματα και διακρίσεις. Τα φετινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα και πιστεύουμε ότι μαθητές μας θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα βραβευτούν.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΑ

Οι μαθητές των Γ’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας παρακάθονται κάθε χρόνο στις εξετάσεις αλφαβητισμού που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα αποτελέσματα που σημειώνουν είναι πάρα πολύ καλά.

Τελετή Βράβευσης για το πρόγραμμα «Υιοθετώντας ένα πλοίο»

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, στα Γραφεία της Ναυτιλιακής Εταιρεία COLUMBIA SHIP MANAGEMENT, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων σε τάξεις και σχολεία που συμπλήρωσαν το Πρόγραμμα «Υιοθετώντας ένα πλοίο»

(Adopt a ship).  Εκπρόσωποι της CYMEPA (Φίλοι της Θάλασσας), του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της φιλοξενούσας εταιρείας, ο ΠΛΕ Λεμεσού και η υπεύθυνη Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης τόνισαν τη σπουδαιότητα του Προγράμματος και την ανάγκη οι μαθητές μας να στραφούν και στη ναυτιλία, αφού η Κύπρος μας ως νησί με ένα από τους  μεγαλύτερους ναυτικούς στόλους έχει ανάγκη από ανθρώπους που να αγαπούν τη θάλασσα.

Οικολογικά Σχολεία

Βράβευση του ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με την πράσινη σημαία των «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Το σχολείο μας συμπλήρωσε φέτος με επιτυχία τρία χρόνια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και βραβεύτηκε με την πράσινη σημαία. Η τελετή έγινε στις 16 Ιουνίου 2016, στο κτήριο της Ελληνικής Τράπεζας, που είναι και ο χορηγός του Προγράμματος. Στην τελετή βράβευσης χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι της Ελληνικής Τράπεζας, Λειτουργοί  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, που είναι ο Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος.

Μπράβο στα παιδιά της Οικολογικής Επιτροπής αλλά και όλου του σχολείου για τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση τους, μπράβο και στους εκπαιδευτικούς που πέτυχαν μαζί με τα παιδιά αυτή τη παγκόσμια διάκριση.

prasini simea οικολογικών σχολειών