Διακρίσεις

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

Οι απόφοιτοί μας κάθε χρόνο σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2015-2016 σημειώσαμε τεράστια επιτυχία εισαγωγής στα ιδιωτικά σχολεία Πασκάλ και Αγίας Μαρίας αφού όλοι οι απόφοιτοί μας πέρασαν με ευκολία τις γραπτές εξετάσεις.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Η μαθήτριά μας Μαρία Αθηνά Πισιάρα κέρδισε 100% υποτροφία στην ιδιωτική σχολή Πασκάλ για την επόμενη σχολική χρονιά, για τη ψηλή βαθμολογία που σημείωσε στις εισαγωγικές τους εξετάσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΩΝ

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, ο μαθητής μας Μιχάλης Θεοχάρους, βραβεύτηκε στη Λευκωσία από τα κυπριακά ταχυδρομεία, για το διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης που διοργάνωσε το τμήμα με θέμα «Περίγραψε μας τον κόσμο μέσα στον οποίο θα ήθελες να μεγαλώσεις». Ο Μιχάλης Θεοχάρους κατέλαβε το ένατο βραβείο παγκύπρια.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Για ακόμη μια χρονιά, οι μαθητές μας σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις των Αγγλικών. Τα ποσοστά επιτυχίας για την προηγούμενη σχολική χρονιά έχουν ως εξής:

Γ’ τάξη – 100%                           Δ’ τάξη– 100%

Ε’ τάξη – 100%                          Στ’ τάξη– 90%

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

Κάθε χρόνο οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παρακάθονται σε ενδοσχολικές εξετάσεις γαλλικών. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έχουν την ευκαιρία να παρακάθονται στις επίσημες εξετάσεις DelfprimA1, που είναι το πρώτο επίπεδο από τα τέσσερα διπλώματα των γαλλικών του υπουργείου παιδείας της Γαλλίας. Οι μαθητές μας επιτυγχάνουν με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Μεγάλη μερίδα μαθητών των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας δηλώνουν συμμετοχή στη Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώνεται από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, με πολύ καλά αποτελέσματα και διακρίσεις. Τα φετινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα και πιστεύουμε ότι μαθητές μας θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα βραβευτούν.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΑ

Οι μαθητές των Γ’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου μας παρακάθονται κάθε χρόνο στις εξετάσεις αλφαβητισμού που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα αποτελέσματα που σημειώνουν είναι πάρα πολύ καλά.

Τελετή Βράβευσης για το πρόγραμμα «Υιοθετώντας ένα πλοίο»

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, στα Γραφεία της Ναυτιλιακής Εταιρεία COLUMBIA SHIP MANAGEMENT, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων σε τάξεις και σχολεία που συμπλήρωσαν το Πρόγραμμα «Υιοθετώντας ένα πλοίο»

(Adopt a ship).  Εκπρόσωποι της CYMEPA (Φίλοι της Θάλασσας), του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της φιλοξενούσας εταιρείας, ο ΠΛΕ Λεμεσού και η υπεύθυνη Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης τόνισαν τη σπουδαιότητα του Προγράμματος και την ανάγκη οι μαθητές μας να στραφούν και στη ναυτιλία, αφού η Κύπρος μας ως νησί με ένα από τους  μεγαλύτερους ναυτικούς στόλους έχει ανάγκη από ανθρώπους που να αγαπούν τη θάλασσα.

Οικολογικά Σχολεία

Βράβευση του ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με την πράσινη σημαία των «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Το σχολείο μας συμπλήρωσε φέτος με επιτυχία τρία χρόνια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» και βραβεύτηκε με την πράσινη σημαία. Η τελετή έγινε στις 16 Ιουνίου 2016, στο κτήριο της Ελληνικής Τράπεζας, που είναι και ο χορηγός του Προγράμματος. Στην τελετή βράβευσης χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι της Ελληνικής Τράπεζας, Λειτουργοί  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, που είναι ο Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος.

Μπράβο στα παιδιά της Οικολογικής Επιτροπής αλλά και όλου του σχολείου για τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και δράση τους, μπράβο και στους εκπαιδευτικούς που πέτυχαν μαζί με τα παιδιά αυτή τη παγκόσμια διάκριση.

prasini simea οικολογικών σχολειών