Αθλητικές δραστηριότητες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024: 4η Ημερίδα Χορού

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, που τιμάται στις 29 Απριλίου, παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ του Σχολείου μας συμμετείχαν στην 4η Ημερίδα Χορού που έγινε στην πλατεία του παλιού λιμανιού Λεμεσού, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024. Τα παιδιά μας χόρεψαν ελληνικούς και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς και απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκόμενων, εκπαιδευτικών, γονιών και ξένων  με την εμφάνιση και απόδοσή τους.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2023 - Συμμετοχή του Σχολείου μας στην Ημερίδα Χορού ``Όταν τα ΠΑΙΔΙΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ, ζωντανεύει η ΠΑΡΑΔΟΣΗ``,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΧΟΡΟΥ παιδιά των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ’ συμμετείχαν στην Ημερίδα Χορού “Όταν τα ΠΑΙΔΙΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ, ζωντανεύει η ΠΑΡΑΔΟΣΗ”, που οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στον χώρο μπροστά από το Κάστρο Λεμεσού.

Η παρουσίαση των παιδιών μας υπήρξε πολύ επιτυχής,  απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και εγκωμιαστικά σχόλια.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023: Ημερίδα Στίβου Δημοτικών Σχολείων

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 τα παιδιά της Στ τάξης του Σχολείου μας πήραν μέρος σε ημερίδα στίβου που πραγματοποιήθηκε στο Βοηθητικό του Τσιρείου Σταδίου. Στην ημερίδα εκτός από το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ συμμετείχαν και τα Δημοτικά ΙΕ Λεμεσού (Αγίου Νεοφύτου) και ΙΣτ Λεμεσού – Ζακακίου. Τα παιδιά μετά την ορκωμοσία και την υπόσχεση για ευ αγωνίζεσθε πήραν μέρος σε αγωνίσματα στίβου (Τρέξιμο 75μ, Τρέξιμο 65μ με Εμπόδια, Άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, Άλμα εις μήκος με φόρα, ρίψη ιατρικής μπάλας 1 kg και ρίψη Vortex).

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023: Ολυμπιακά Αθλήματα Δημοτικών Σχολείων

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 τα παιδιά των Ε’ τάξεων του Σχολείου μας πήραν μέρος σε Ημερίδα Ολυμπιακών Αθλημάτων που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Στάδιο «Σπύρος Κυπριανού». Στην ημερίδα εκτός από το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ συμμετείχαν και άλλα δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού. Τα παιδιά γνώρισαν κάποιους Ολυμπιονίκες της Ενόργανης Γυμναστικής και είχαν την ευκαιρία να τους υποβάλουν διάφορες ερωτήσεις. Ακολούθως, έλαβαν μέρος σε διάφορα Ολυμπιακά Αθλήματα (Άρση βαρών, Τοξοβολία, Χειροσφαίριση, Καλαθόσφαιρα, Γκολφ, Πετόσφαιρα, Καλαθόσφαιρα 3Χ3, Τάεκβοντο).

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022: Αθλήματα Βουνού

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, μετά από αρκετές αναβολές λόγω του ιδιαίτερα κρύου και βροχερού Μαρτίου του 2022, τα παιδιά των τάξεων Ε΄ και Στ΄ του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλήματα Βουνού» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου. Απριλιάτικα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το κατάλευκο χιόνι, να παρακολουθήσουν σχετικά  μαθήματα και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στις χιονοδρομίες , με την καθοδήγηση μελών της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020: Αθλήματα Βουνού

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τα παιδιά των τάξεων Ε΄και Στ΄τάξης του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλήματα Βουνού» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου. Κάτω από τον καταγάλανο ουρανό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το κατάλευκο χιόνι, να παρακολουθήσουν σχετικά  μαθήματα και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στις χιονοδρομίες , με την καθοδήγηση μελών της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019: Ναυταθλήματα

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Σχολείου μας με το Υπουργείο Παιδείας και τις διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες, τα παιδιά των τάξεων Ε΄και Στ΄ πήραν μέρος στο Πρόγραμμα «Ναυταθλήματα», την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα νερού, όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, υδατοσφαίριση, κολύμβηση,  ποδόσφαιρο και βόλεϊ στην άμμο.  Τα παιδιά πέρασαν όμορφα απολαμβάνοντας την θάλασσα και έζησαν εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες .

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019: Αθλήματα στίβου

Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με τις διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες, το Σχολείο μας το «Κρυφό Σχολειό» πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής Δημοτικών Σχολείων 2018-2019. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά της Ε’, και Στ΄ τάξης να αποκτήσουν αθλητική εμπειρία, ατομική επίδοση, αθλητοπρεπή συμπεριφορά, κοινωνικότητα και φιλία μέσα από τα αγωνίσματα του στίβου.
Η αθλητική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2019 στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου Σταδίου (Τριτοφτίδειο Γήπεδο) με την συμμετοχή και των παιδιών του δημοτικού σχολείου Απαισιάς. Τα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος οι μαθητές μας ήταν: 50μ. με εμπόδια, ρίψη αφρώδους ακοντίου, δρόμος 60μ., άλμα σε μήκος με φόρα και ρίψη μπαλίτσας 200γρ.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018: Ναυταθλήματα

Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με τις διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες, τα παιδιά των τάξεων Ε΄και Στ΄πήραν μέρος στο Πρόγραμμα “Ναυταθλήματα, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα νερού, όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα και κολύμπι και πέρασαν όμορφα απολαμβάνοντας την θάλασσα.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018: Αθλήματα στίβου

Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με τις διάφορες αθλητικές ομοσπονδίες, το Σχολείο μας το «Κρυφό Σχολειό» πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής Δημοτικών Σχολείων 2017-2018. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά της Ε’, και Στ΄ τάξης να αποκτήσουν αθλητική εμπειρία, ατομική επίδοση, αθλητοπρεπή συμπεριφορά, κοινωνικότητα και φιλία μέσα από τα αγωνίσματα του στίβου.
Η αθλητική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2018 στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου Σταδίου (Τριτοφτίδειο Γήπεδο) με την συμμετοχή ακόμα 3 άλλων δημοτικών σχολείων, της Παλώδειας, Παραμύθας και Απαισιάς. Τα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος οι μαθητές μας ήταν: 50μ. με εμπόδια, ρίψη αφρώδους ακοντίου, δρόμος 60μ., άλμα σε μήκος με φόρα και ρίψη μπαλίτσας 200γρ.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018: Όταν τα παιδιά χορεύουν … ζωντανεύει η παράδοση μας!!

Τα παιδιά του ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ μαζί με παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού, στα πλαίσια του ‘Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού», χόρεψαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς μπροστά από το Διοικητήριο Λεμεσού, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017: Αθλητική ημερίδα στο Καλό Χωριό Λεμεσού

Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Επαρχιακού Γραφείου Λεμεσού σύμφωνα με τις εκδηλώσεις Φυσικής Αγωγής, πραγματοποιήσαμε Αθλητική Ημερίδα στις 9 Νοεμβρίου 2017 στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού Λεμεσού.

Στη Αθλητική Ημερίδα έλαβαν μέρος το Σχολείο του Καλού Χωριού, της Παλώδιας και του Κρυφού Σχολειού.

 

Οι Αθλητικές Δραστηριότητες που έλαβαν μέρος οι Μαθητές μας ήταν οι εξής:

 

1.Ποδόσφαιρο

2.Παραδοσιακα Παιχνίδια (πατατοδρομίες σχοινί )

3.Χειρήλατα ( Ομάδα Ήφαιστος)

4.Πετόσφαιρα και επιτραπέζια παιχνίδια

5.Χειροσφαίριση

6.Αλεξίπτωτο

7.Καλαθόσφαιρα με αναπηρικά καροτσάκια

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017: Ναυταθλήματα

Στις 16 Ιουνίου του 2017 οι μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξης, λίγο πριν το κουδούνι του “Κρυφού Σχολειού”, ηχήσει για τελευταία φορά για φέτος, απόλαυσαν μοναδικές στιγμές στα Ναυταθλήματα, τα θαλάσσια αθλήματα που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Αθλήματα στίβου

Το μαθητικό δυναμικό του Β΄ Κύκλου του σχολείου μας έλαβε μέρος στα αθλήματα στίβου που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαρτίου 2017 στο βοηθητικό γήπεδο ΓΣΟ. Τα παιδιά δείχνοντας ένα καθαρά αθλητικό πνεύμα αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και ξεπέρασαν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αθλήματα Βουνού - Χιονοδρομίες

Το Σχολείο μας, στα πλαίσια του Στόχου των Αναλυτικών Προγραμμάτων της Φυσικής Αγωγής για γνωριμία με ποικιλία αθλημάτων και αθλημάτων βουνού, σε συνεργασία με το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λεμεσού και την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Τροόδους, στις 9 Φεβρουαρίου 2017. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το άθλημα από ειδικούς εκπαιδευτές, να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο σκι.

Χιονοδρομίες

7Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄Τάξης του σχολείου μας να έρθουν σε πρώτη επαφή και να γνωρίζουν τα αθλήματα των χιονοδρόμων (σκι), με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων. Πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό και πρακτικό κατά μέρος του προγράμματος στο σχολείο μας, αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε η αθλητική δραστηριότητα στο Τρόοδος λόγω μη καλών καιρικών συνθηκών.

Αθλήματα στίβου

8Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά της Δ, Ε, και Στ΄τάξης του σχολείου μας να αποκτήσουν αθλητική εμπειρία, ατομική επίδοση, αθλητοπρεπή συμπεριφορά, κοινωνικότητα και φιλία μέσα από τα αγωνίσματα του στίβου. Η αθλητική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016 στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου Σταδίου (Τριτοφτίδειο Γήπεδο) με την συμμετοχή ακόμα 2 σχολείων του ΙΘ΄και ΚΕ΄Δημοτικών.

Τα αγωνίσματα που έλαβαν μέρος οι μαθητές ήταν:

  • 65μ. εμπόδια, Ρίψη αφρώδες ακόντιο, Άλμα εις ύψος, Άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, Τρέξιμο 75μ., Άλμα σε μήκος με φόρα, Ρίψη ιατρικής μπάλας 1κιλό, Ρίψη μπαλίτσας 200γρ.

Ολυμπιακά αθλήματα

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά της Ε & Στ τάξης του σχολείου μας να έρθουν σε επαφή με τις διάφορες Ομοσπονδίες και τα αθλήματα τους μέσα στον αθλητικό τους χώρο. Η αθλητική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2016 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» με την συμμετοχή ακόμα 2 σχολείων ΙΣΤ΄και Ι΄Δημοτικό Σχολείο. Τα αθλήματα που έλαβαν μέρος οι μαθητές  είναι: Σκουός, Άρση βαρών, Πινγκ – πονγκ, Ταε κβο ντο, Τοξοβολία, Καλαθόσφαιρα, και Χειροσφαίριση.

Αθλήματα νερού

Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά της Ε΄και Στ΄τάξης του σχολείου μας να έρθουν σε πρώτη επαφή και να γνωρίσουν τα αθλήματα νερού (ιστιοπλοΐα, κανό, κωπηλασία, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, ιστιοσανίδα). Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές των αντίστοιχων ομοσπονδιών, προσφέρουν εισαγωγικά μαθήματα στα παιδιά. Στη συνέχεια ακολουθεί η αθλητική δραστηριότητα στο κολυμβητήριο του ΚΟΤ και στον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού με την συμμετοχή και άλλων Δημοτικών Σχολείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού.

Άλλες Αθλητικές δραστηριότητες

9Μέσα στα πλαίσια της Φυσικής Αγωγής το σχολείο μας πραγματοποίησε και άλλες ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες όπως:

  • Αθλητικές δραστηριότητες μεταξύ δασκάλων του σχολείου μας.
  • Αθλητικές δραστηριότητες την Τσικνοπέμπτη με τους μαθητές Α΄και Β΄κύκλου του σχολείου μας.
  • Επίσκεψη στο γειτονικό σχολείο (Λύκειο Αγίας Φυλάξεως) στις 8 και 15 Απριλίου 2016 χρησιμοποιώντας τους μεγάλους υπαίθριους αθλητικούς χώρους. Τα παιδιά της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης έλαβαν μέρος στις ακόλουθες δραστηριότητες:-

Ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, πετόσφαιρα, χειροσφαίριση και αντισφαίριση.