Κατασκήνωση

Κατασκηνωτικός Χώρος Ανθρακού

Εδώ και λίγα χρόνια, σε ένα πανέμορφο, καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον, στο χωριό Ανθρακός (αμέσως μετά το Καλό Χωριό Λεμεσού), σε μικρά σπιτάκια που δένουν απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον, κτίστηκαν και λειτουργούν οι ιδιόκτητες Κατασκηνώσεις του Ορθόδοξου Πνευματικού Κέντρου Λεμεσού.

Κάθε καλοκαίρι  φιλοξενούνται στην κατασκήνωση παιδιά και νέοι, και η διαμονή τους πέρα από τη σωστή οργάνωση διανθίζεται από πνευματικό και ορθόδοξο υπόβαθρο και πλούσιες εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις.

Σύμφωνα με τον Ιδρυτή και Πνευματικό μας Καθοδηγητή, Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο,

«Για κάθε παλαιό και νέο Κατασκηνωτή και μόνο η λέξη ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ηλεκτρίζει και προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Φλογίζει τη δίψα για περιπέτεια και αλλαγή. Δεν υπάρχει ίσως πιο ευχάριστη ευκαιρία, προ παντός για νέους ανθρώπους, από μια άρτια οργανωμένη και με Ορθόδοξο Πνευματικό υπόβαθρο εδρασμένη Κατασκήνωση. Όλα ενεργούν, διδάσκουν, ψυχαγωγούν, εμπνέουν, μορφώνουν, καλλιεργούν, διορθώνουν, φωτίζουν, ψάλλουν το πάσα πνοή σ’όλους τους ήχους, σ’ ατμόσφαιρα εστιότητας, οικογενειακής ζεστασιάς και κοινοβιακής πολιτείας. Η Κατασκήνωση δεν τελειώνει με την επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά θερμαίνει, φωταγωγεί και καθοδηγεί τις ψυχές μας όλο το χρόνο και καθόλη την υπόλοιπη ζωή μας.